Lite men viktig

Litt info om vaktel Egg:

Vaktelegg inneholder mer næring enn vanlige hønseegg. De smaker ganske likt, og du bruker de likt.

Men vaktelegg er en rik kilde til nyttige sporstoffer og vitaminer. De inneholder dobbelt så mye A og B2, og gir fem ganger så mye jern og kalsium som hønseegg, samt mer fosfor. Også en uvanlig stor mengde umettet fett, omega 3 og 6….
De har ikke det «dårlige» kollesterolet (LDL), men er svært rik på det gode, (HDL), derfor er eggene gode i dietter.

Vaktelegg er ett naturlig kosttilskudd som kan brukes av alle, uten bivirkninger. Antall egg en kan spise er ubegrenset.

Mange med egg allergi tåler vaktel egg, og kan være med på å «helbrede» egg allergi b.l.a, og kan bidra til å bekjempe symptom på galleri pga at egget inneholder ovomucoid protein, som også brukes i produksjon av enkelte antialleri medisiner.

Kinesiske leger har brukt vaktelegg i tusner av år for å bekjempe allergier, astma, høysnue, krampaktig hoste, hudsykdommer som psoriasis og eksem. I nyere tid har vaktelegg blitt mer brukt også i Frankrike, Polen, Russland, Sveits og Tyskland.

Regelmessig inntak av vaktelegg øker immunforsvaret, en god vane er å spise 3-5 egg hver morgen, da økes også forbrenningen. Etter 3-4måneder vi du se forbedringer i din generelle helse, oppleve mer energi og overskudd.

Flere fordeler:
Hjelper healing av gastritt og magesår.
Øker hemoglobin nivået, og fjerner tungmetaller og giftstoffer fra blodet.
Hjelper i behandling av tuberkulose, astma og diabetes, samt hemmer kreft vekst. Lysozym er i stand til å ødelegge den bakterielle cellemembranen til kreftsvulster.
Bidrar til å eliminere steiner fra lever, nyre og blære.
Stimulerer intellektuell aktivitet.
Kan fremskynde restitusjon etter blod hjerneslag, og bidra til styrket hjernemuskel.
Pirrer seksuell lyst da det gir næring til nedbrutte kjærtler med fosfor, proteiner og vitaminer.
Forbedrer kvalitet på hår og hud, (inneholder komponenter som brukes i helse- og skjønnhetsprodukter)
Forsinker aldringsprosessen

Vaktelegg er også brukt for å øke appetitten, stimulere fordøyelsen, øke vitalitet og behandle forstoppelse, kvalme, muskelsvakhet, svimmelhet og tretthet. De kan behandle søvnløshet, lidelser i nervesystemet, tørr munn, blekhet, muskelsmerter, peeling hud, hårtap, bedrer leverfunksjonen, sykdommer i hjerte, lever, nyrer, mage, skjoldbruskkjertelen og anemi.

Eggene er spesielt nyttige for barn i å styrke utvikling, både fysisk og mentalt. Ett barn som spiser 2 vaktelegg om dagen har en bedre hukommelse, ett sterkt nervesystem, skarpt syn, bedre utviklet og mindre syk.