....og meninger.

Mitt mål og mine meninger rundt rasen.

 

Mitt mål er på sikt å avle frem friske, sunne og glade Whippets til glede for nye eiere.

Enten disse driver med utstilling eller bare vil ha en perfekt familiehund. Mitt mål er å produsere sunne, hyggelige og vakre hunder. Jeg ønsker å kunne representere et planlagt avlsarbeid med kvalitet og vise ærlighet.

For meg er en whippet den ultimate allround-hund, en hund som koser seg i skogen den ene dagen og trener lydighet eller agility den neste, men som også kan nyte livet på sofaen eller under dyna. Å trene med en whippet byr på mange utfordringer, men så lenge hunden har det gøy- og vet at det kan komme en godbit hvert øyeblikk- så er det utrolig hva man får til.

Whippet går for å være en grei rase å håndtere og en fin førstegangshund. Men i likhet med alle andre raser trenger den alminnelige kjærlighet, oppdragelser, grenser, nok mosjon og trening for å fungere.  Allsidig trening og et aktivt liv gir resultater. Et valpe kurs er absolutt å anbefale både for å lære hunden lydighet, for miljøtrening, sosialisering og for at du som eier får treffe andre valpeeiere og utveksle erfaringer og stifte nye bekjentskaper. Kontakt din raseklubb eller lokale hundeklubb i god tid for å få vite hvor og når det går kurs, hva slags kurs de har og for hvilke aldersgrupper. Whippeter er en lettlært hund .

Den vil raskt lære enkle lydighetsøvelser, agility-hinder  og er flink til å gå spor. Whippeten er en mat-tyv og det er nærmest umulig å vende den av med tyveritoktene.   På denne måten oppdrar den familien til å rydde maten inn etter seg og til ikke la ting og annen godis stå fremme uten vakthold. Bortsett fra dette er whippeten en fin skapning å ha i huset.

De fleste whippetvalper er svært aktive. De er nysgjerrige og skal undersøke alt som de kan komme til – og noen gjerne det de ikke kommer til også. Noen valper lærer fort hvordan skapdører skal åpnes mens andre ikke bryr seg om slike ting.

De synes livet er herlig bare de får mat og et godt varmt sted å ligge og kose seg – gjerne på et fang. Whippeten er en fantastisk familiehund. Den finner raskt sin naturlige plass som familiens midtpunkt. En whippet er av natur en kjærlig og kosete hund og den hopper gjerne opp i sofaen, en god stol eller den tar til og med over familiens senger – hvis den får lov.

 👍